Blog

nadhom Fasholatan Bab Rukune Sholat

nadhom Fasholatan Bab Rukune Sholat


Arkanus Sholati


Telulas rukune sholat # Sepisan atine niat

Loro takbir, telu ngadek # Papat fatihane jejek

Limo ruku\’ thuma\’ninah # Nem i\’tidal thuma\’ninah

Pitu sujud thuma\’ninah # Wolu lungguh thuma\’ninah

Tahiyyat akhir songone # Lungguh akhir sedosone

Sewelas moco sholawat # Sakwuse moco tahiyyat

Rolas salam kang sepisan # Tertib rukun kang pungkasan

Jumlah limo rukun wacan # Wolu rukun penggaweyan

Ingkang aran thuma\’ninah # Iku anteng tanpo obah

Kadar cukup subhanalloh # Tambah dowo tambah faedah

Sujudo ojo kesusu # Nucuk koyo pitik kelawu

Dene sahhe sujud iku # Wajib mawi nggoto pitu

Iyo batuk kang kabukak # Lan bathine epek-epek

Lan dengkul kang tan kabukak # Lan bathine deriji telapak

/ Nadhom Fasholatan / Tags:

Comments

No comment yet.

Tulis Komentar