X

Nadhom Fasholatan Bab Mandi Dan Tayammum

Mujibatul Ghusli


Perkoro kang nyebabake # Wajib adus iku nenem

Sepisan iku janabat # Sebab metu mani ladzat

Ugo sebab tetemune # Lanangan lan wadonane

Loro manak ping telune # Ngedusono wong matine

Papat haidle lamun mampet # Lima nifas lamun mampet

Nem najise badan tetep # Ning mapane ora inget


Furudhul Ghusli


Rong werno ferdlune adus # Siji niat loro harus

Kabeh kulit rambut terus # Di siramo nganti kelebus


Babut Tayammumi


Lamun ngudzur nganggo banyu # Kamongko wis manjing waktu

Tayammumo kelawan lebu # Minongko gantine wudlu’

Yen ngudzure sebab tatu # Sak weneh nggoto wudlu’

Tayammumo yen wus wektu # Lan wudlu kang ora tatu

Tayammum limo fardlune # Ngaleh lebu lan niyate

Ngusap rahi lan ngusapi # Tangan loro lan tartibe

Syarat kang kasebut kudu # Di tetepi ugo kudu

Netepono rukun baku # Supoyo sah sholat iku

Categories: Nadhom Fasholatan
songkok.id: Admin Songkok.co.id