X

Nadhom Fasholatan Bab Batale sholat sampai Khatam

Batale Sholat


Dadi bathalake sholat # Kurange sak weneh syarat
Lan kurange rukun sholat # Ugo sebab moho ngucap
Obah polah nuli-nuli # Genep telu najan lali
Mangan najan mboten katah # Ugo guyu latah-latah


Piro-piro Sunnahe sholat


Mukul kang banget lan melumpat # Niat megotake sholat
Gantungake pegote sholat # Bingung ing pegote sholat
Nambahi rukun penggawe # Di sejo lan ngeri dewe
Saking imam rong penggawe # Lan disikke rong penggawe
Rong werno sunnahe sholat # Siji ab\’adh loro hai\’at
Dene wilangane sunnat # Ab\’adh pitu ojo kelewat
Yo moco tahiyyat awal # Lungguhe tahiyyat awal
Sholawat nabi tan ketinggal # Sakwuse tahiyyat awal
Sholawat atas keluargane # Kanjeng nabi nalikane
Lungguh akhir sak ba\’dane # Sholawat nabi urutane
Limo qunutipun sholat # Shubuh nenem moco sholawat
Salam ing nabi Muhammad # Serta keluarga shahabat
Sunnah hai\’atipun sholat # Iyo iku sunnah ngangkat
Tangan loro teko welikat # Waktu takbir wiwit sholat
Ngangkat ugo wektu ruku\’ # Lan tangine saking ruku’
Waktu ngadek iyo budal # Saking tahiyyat kang awal
Dunga\’ iftitah sertane # Ta\’awwudz ugo amine
Moco surat al Qur\’ane # Tasbih ing ruku\’ papate
Nuli moco sami\’alloh # Terusno liman hamidah
Tasbihipun sujud miwah # Robbighfirli waktu lenggah
Seru mocone fatihah # Lan Qur\’an ing sholat jum\’ah
Roka\’at awal lan kaleh # Ing maghrib, \’isya\’, lan shubuh
Tumerap imam kang di anut # Lan ijen kang ora manut
Sakliyane kang kasebut # Sunnah moco lirih patut
Iftirosy ing kabeh lungguh # Kejobo naliko lungguh
Akhir mongko sunnah saguh # Tawarruk anggone lungguh
Moco takbir saben pindah # Saking saben rukun tingkah
Rahine madep sajadah # Sunnah lungguh istirohah
Moco sampurnane sholawat # Nuli dungo ba\’da sholawat
Ing lungguh akhiri sholat # Salam kang kapindu tammat

Categories: Nadhom Fasholatan
songkok.id: Admin Songkok.co.id